menu
pagowirense.nl - de geschiedenis van de site

Deze website is gemaakt door Jan-Simon Hoogschagen en bestaat sinds eind 1997, al is er in loop der jaren wel heel wat veranderd. Afgezien van alle kleine en voortdurende wijzigingen en uitbreidingen is dit versie 3.3.

Het idee om een website te maken over Wieringen is ontstaan bij toeval. In de eerste plaats was ik in 1997 wat aan het experimenteren met HTML en had ik het plan om mijn eigen website te maken. In eerste instantie niet veel meer dan een vanity-page, een vrij inhoudsloos visitekaartje van mijzelf. Dit was helemaal niks en ik ging op zoek naar een onderwerp dat aansprekend was en bovendien in een behoefte voorzag. Mijn eerste pagina's over mijn favoriete muziek en tv-programma's deden dat niet echt :-). De oude site staat nu alleen nog ergens op mijn computer omdat ik geen zin meer had om de pagina's opnieuw te uploaden nadat geocities alles had gewist omdat ze vonden dat ik de gebruiksregels had overtreden. Op welk punt ik dat heb gedaan (die regels zijn uitgeprint ongeveer 15 A4-tjes in juridisch Amerikaans-Engels) hebben ze me nooit willen vertellen, ook niet na herhaald aandringen.

Ongeveer tegelijkertijd kwam de gemeente Wieringen met een actie gericht op de toekomstige ontwikkelingen van het voormalige eiland. Bewoners werden uitgenodigd hun ideeŽn over Wieringen in 2015 vorm te geven, de manier waarop stond volledig vrij en ter bevordering van de creativiteit was er een prijsvraag uitgeschreven. Het leek mij niet meer dan logisch om voor een toekomstvisie ook het medium van de toekomst te gebruiken, internet dus. Mijn inzending bestond uit een tweetalige website over Wieringen in 2015. Hoewel ik nu niet meer zo erg te spreken ben over die site was het begin 1998 een succes. Ik werd er gedeeld eerste mee in de prijsvraag. Uit nostalgisch oogpunt is de winnende site hier te zien.

Versie 1.0 - de Wieringen site krijgt vorm.

Nu had ik de smaak flink te pakken en na de prijsvraag ben ik verder gaan bouwen aan de website, dit maal over Wieringen in het algemeen, omdat daar nog niet zo veel over te vinden was en veel mensen Wieringen ten onrechte verwarden met de Wieringermeer polder. Dit was versie 1.0, gevestigd op geocities onder een onmogelijk lange naam (http://www.geocities.com/RainForest/Vines/9292/wier-ind.htm). Van begin 1998 tot 22 december 1999 was de Wieringen site hier gevestigd.

Versie 2.0 - op naar een eigen plekje

In december 1999 ontving ik een e-mail van Henri Wiering. Hij had mijn website bekeken, waar hij bij beland was vanwege zijn achternaam. Hij bood mij een stuk van zijn eigen domein aan en dit werd eiland.wiering.com (of wiering.com/eiland/) zoals de site ook wel bekend stond. De periode van versie 2 werd gekenmerkt door een grote uitbreiding van de site - zowel qua inhoud als ook de bijkomende zaken zoals een betere layout en de toevoeging van een gastenboek. Op 18 juli 2000 bleek ineens de hele site verdwenen te zijn, een foutje van het webhosting bedrijf.... Na 3 dagen was alles weer teruggezet, maar het webhosting bedrijf had een klant verloren. Hier begint de voorgeschiedenis van versie 3.0.

Versie 3.0 - het eigen domein

Henri Wiering had intussen ook niet stil gezeten en had nu zijn eigen webhostingbedrijf, Kixtart. Via hem heb ik nu mijn eigen domein, www.pagowirense.nl waar ik dus vrolijk verder zal bouwen aan het verhaal van Wieringen, een verhaal dat voorlopig nog lang niet helemaal verteld is... Momenteel al meer dan 80 pagina's en dat aantal blijft maar groeien.

Versie 3.1

In januari 2001 zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd die het rechtvaardigen nu van versie 3.1 te spreken. Allereerst is de menustructuur verbeterd. Verder is een begin gemaakt met het verder dynamisch maken van de site. Er is op sommige onderdelen een databasestructuur ingevoerd die het onderhoud vergemakkelijkt. Tenslotte deelt de site nu cookies uit! Het enige wat de cookies doen is onthouden of je al eens eerder op de site bent geweest en aan de hand daarvan wordt de inhoud persoonsgebonden aangepast. Er worden geen gegevens van de bezoeker opgeslagen.

Versie 3.2

Na een periode waarin weinig aan de site is veranderd is in 2003 een begin gemaakt met het verfijnen van de layout, verbeteren van allerlei foutjes en zit er nog meer in het vat. Pagowirense.nl is nog lang niet een afgerond geheel!

Nu (het is ondertussen 2007) is de site alweer bijna 10 jaar in de lucht. Er is gewerkt aan het achter de schermen up to date brengen van de site. Ook is - in het kader van de 75e verjaardag van de Afsluitdijk - het aantal pagina's over de Zuiderzeewerken flink uitgebreid. Er zijn nog steeds voldoende plannen en ideeŽn. Nu nog de tijd vinden om ze allemaal uit te voeren.

Portfolio

www.huisvandeaarde.nl


De website die ik heb gemaakt voor het helaas ter ziele gegane museum het Huis van de Aarde. Niet meer online, nog wel geplagieerd.

www.kek66.nl


De officiŽle Kek'66 website. Kek'66 is een te gekke Nederlandse rockband.

www.dielanden.nl


De website van Die Landen van Herwaerts Over, een levende geschiedenisvereniging waar ik lid van ben.

www.palster-scerpe.nl


Het nieuwste project: de website bij het middeleeuwse wandelproject waaraan ik in 2008 meedoe.
en ook nog
www.vikingen.nl
De nieuwe website van de stichting Weg van de Vikingen heb ik samen met Edwin Zwart gemaakt, net als die voor Landschapszorg Wieringen overigens.
www.bosma-bronkhorst.nl
De website van mijn werk.

© Pagowirense.nl 1997-2007
naar begin van pagina
Kixtart.nl ||| start / English | geschiedenis | legendes | oude foto's | dorpen | volkslied | links | zoeken